Ako razmišljate o započinjanju s unutarnjim uzgojem biljaka, veoma važno je shvatiti značajnost svakog elementa grow box-a, te složiti idealan grow box za vaš projekt.

Mnogi ljudi se odlučuju za grow box komplet zato što odabirom kompleta prepuštate odabir pojedinačne opreme poput rasvjete, ventilacije i različite uređaje stručnjacima kod unutarnjeg uzgoja.

U ovom članku ćemo govoriti o grow box kompletima, te koja je oprema potrebna kako bi se napravio optimalan grow box koji će vaše biljke dovesti od sjemena do žetve.

Što čini grow box komplet?

Najvažnija stvar za početak je objasniti koja vrsta opreme je potrebna kako bi se složio optimalan grow box.

Najosnovnija oprema kod slaganja grow box-a:

Nakon što ste osigurali najosnovniju opremu i sastavili šator za uzgoj, vrijeme je za prebacivanje biljaka unutar grow box-a!

Zašto je šator za uzgoj važan?

 

Iz veoma jednostavnog razloga – šator za uzgoj služi kao zatvoreni ograničeni prostor koji će osiguravati idealne uvjete vašim biljkama kroz kontinuirano vrijeme. Indoor uzgoj možete definitivno odraditi i bez šatora, no ako se odlučite za manje growove ili imate samo par biljaka, šator za uzgoj je idealna opcija.

Saznaj više: Kako složiti šator za uzgoj?

Šator olakšava uzgajivačima održavanje idealnih uvjeta kroz cijeli proces rasta biljke; od vegetacije, pa sve do završnih faza cvjetanja. Kod odabira šatora najvažnije je odabrati šator s potrebnim dimenzijama, te odgovarajućom reflektirajućom folijom koja će osigurati dovoljno svjetla biljkama.

[fusion_button link=”http://localhost/test/kategorija/satori/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”medium” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Provjerite kompletnu ponudu šatora za uzgoj![/fusion_button]

Koju lampu za uzgoj odabrati?

LED lampa za uzgoj

Kod odabira lampe za uzgoj izrazito je važno da na umu imate da razlike u lampama, te kako će to utjecati na postavljanje samog grow box-a. Primjerice MH/HPS lampe zahtijevaju dodatno hlađenje poput Cool Tube-a zbog velikog zagrijavanja tijekom rada, te nisu pogodne za sve faze razvoja biljka.

Što se LED lampa tiče, kod te vrste rasvjete ne trebate misliti na dodatno hlađenje, te se razina i potrebe za svjetlom mogu podesiti ovisno o trenutnoj fazi razvoja biljke.

Za početnike svakako savjetujemo ulaganje u kvalitetnu LED lampu iz više razloga. Prvi od razloga je ušteda električne energije koje je znatno u odnosu na ostale vrste lampa. Drugi razlog je definitivno podesivost svjetla, te mogućnost korištenja jedne lampe kroz cijeli ciklus razvoja biljke.

LED lampe su nešto skuplje od ostalih vrsta rasvjete međutim radi efikasnog i ekonomičnog načina rada takva rasvjeta će se isplatiti dugoročno.

[fusion_button link=”http://localhost/test/kategorija/led-rasvjeta/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”medium” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Provjerite potpunu ponudu LED lampa![/fusion_button]

Koliko su važne ventilacija i filtracija kod unutarnjeg uzgoja?

Ventilacija i filtracija

Možemo reći da su ventilacija i filtracija dva izrazito važna pojma. Kod unutarnjeg uzgajanja potrebno je biljkama osigurati idealne uvjete za razvoj i rast što znači kombiniranje različitih aspekta uzgoja. Teško je reći koji aspekt je najvažniji, pošto ako zakažemo u osiguravanju uvjeta kod bilo kojeg od aspekata biljke definitivno neće doseći svoj vrhunac.

Ventilacija je izrazito bitna kod održavanja željene temperature unutar box-a, te izmjene zraka. Filtracija zraka nije ništa manje bitna zato što se tijekom uzgoja unutar box-a skupljaju različiti štetni plinovi koje je potrebno pomoću filtera izbaciti iz box-a kako ne bismo naštetili biljkama.

Kako odabrati grow box komplet?

Za početak, od krucijalne važnosti je imati na umu veličinu grow-a, te koju vrstu biljaka planirate uzgajati. Kada imate odgovore na ta pitanja, veoma lagano je odabrati odgovarajuću lampu, šator za uzgoj, te ostalu pomoćnu opremu.

Ako vam se taj zadatak čini kompleksnim, ne brinite se pošto u ponudi imamo par grow box kompleta koji su specijalno dizajnirani za različite vrste uzgoja.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno pošaljite upit putem kontakt forme!

[fusion_button link=”http://localhost/test/kategorija/kompleti-za-uzgoj/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”medium” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Provjerite kompletnu ponudu kompleta za uzgoj![/fusion_button]

Call Now Button