Uvjeti poslovanja i pravila privatnosti

Opća pravila

​Korištenjem bilo kojeg dijela portala „http://localhost/test“ automatski prihvaćate pravila korištenja. Od korisnika se očekuje redovito čitanje pravila korištenja te se podrazumijeva da se automatskim pretraživanjem portala „http://localhost/test“  slažu sa uvjetima korištenja.

Koristiti portal mogu samo osobe starije od 18 godina. Osobama za koje se utvrdi da nisu punoljetne biti će onemogućen ulazak na portal „http://localhost/test“

Sadržaj te svi popratni elementi objavljeni na portalu se objavljuju u najboljoj namjeri te portal „http://localhost/test“ ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem sadržaja.

Korisnik je dužan informirati se i upoznati se sa zakonom u državi gdje boravi te sukladno tome koristiti informacije koje mu portal  „http://localhost/test“ pruža.

Autorska prava

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti  portal na adresu: info@localhost

Sadržaj objavljen na ” http://localhost/test“ portalu ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez prethodne konzultacije s portalom https://biljneledlampe. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala „http://localhost/test“  te je podložno tužbi.

Portal „http://localhost/test“  sadrži linkove na vanjske stranice koje nisu pod kontrolom portala „http://localhost/test“  te se ograđuje od odgovornosti na sadržaj koji se nalazi na njima.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Koristeći portal http://localhost/test“ korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja na vlastitu odgovornost.

Portal „http://localhost/test“  se obvezuje zaštititi podatke korisnika te ih neće dati na uvid trećoj strani .

Portal „http://localhost/test“ se obvezuje pružiti zaštitu i sigurnost u skladu sa Europskim zakonom o zaštiti osobnih podataka.

 

UVJETI POSLOVANJA

Uvjeti poslovanja vrijede za sve kupce, čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske, Balkana, sve zemlje članice EU, te ostalih zemlja Europe I Svijeta.

Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća   uvijete poslovanja „http://localhost/test“, što se potvrđuje narudžbom artikala. Molimo, da nam svoje eventualno neslaganje s uvjetima bilo u cijelosti ili djelomice u pismenom obliku dostavite prije svoje prve narudžbe. Korištenjem stranice „http://localhost/test“ te korištenjem usluga naših web stranica Vi prihvaćate uvjete korištenja.

Ako niste suglasni s uvjetima korištenja nemojte koristiti ove stranice. Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudimo te služe kao elektroničko prodajno mjesto. ledalampezabiljke.com ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove previđene namjene. Sadržaji na ovim stranicama vlasništvo su tvrtke vlasnika stranice i/ili odgovarajućih autora/vlasnika sadržaja.

 

OBVEZE KORISNIKA

Korisnicima ove web lokacije strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja, koji krše postoječe hrvatske i/ili međunarodne zakone. Strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteči, rasistički ili šovinistički te diskriminatoran i štetan na bilo koji drugi način. Nadalje je strogo zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili prepostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima.

Strogo zabranjeno je lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, i manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga ove web lokacije. Prilikom registracije korisnik je obavezan unijeti istinite podatke.

Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje narudžbom artikala putem potpisane narudžbenice ili internetom. Kupoprodajni ugovorni proces postaje pravovaljan nakon primitka pošiljke putem Hrvatske pošte ili bilo kojim drugim pružateljem dostavnih usluga. Kada isporučimo originalno zapakiran paket na Vaša vrata, Vi preuzimate robu otkupninom, čime potvrđujete, da je roba uredno isporučena, a roba ostaje naše vlasništvo sve dok nije plaćena u cijelosti.

 

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Vlasnik stranica, autor i administrator stranica, partneri, ili ostale treće strane navedene na ovim stranicama, ni u kojem slučaju nisu odgovorni ni za kakve štete(uključujući, bez ograničenja, štete uzrokovane gubitkom dobiti, gubitkom podataka ili prekidom poslovanja) nastale zbog korištenja, nemogućnosti korištenja, ili kao rezultat korištenja ovih stranica, bilo kojih internet stranica povezanih s ovim stranicama, ili materijala, informacija i usluga sadržanih na nekim ili na svim navedenim stranicama, bez obzira osniva li se jamstvo, ugovornoj ili izvan ugovornoj odgovornosti ili bilo kojem drugom pravnom temelju, te bez obzira na to je li vlasnik stranica upoznat ili ne s mogućnošću navedenih šteta.Ako zbog korištenja materijala, informacija ili usluga na ovim stranicama imate potrebu za servisiranjem odnosno popravkom opreme ili ispravkom podataka, sami snosite sve tako nastale troškove.

 

IZUZEĆE OD ODGOVORNOSTI

Materijali i usluge na ovim stranicama stavljaju se na raspolaganje “u viđenom stanju” bez jamstva bilo koje vrste, uključujući jamstva na utrživost, pogodnost za određenu namjenu, ili nepovredu intelektualnog vlasništva. Obaveze vlasnika stranice u pogledu njegovih proizvoda i usluga uređene su isključivo ugovorima na temelju kojih se pružaju te ništa na ovim stranicama ne može se smatrati izmjenom tih ugovora.

Osim toga, vlasnik, kao ni autor i administrator stranice, ne jamče točnost i potpunost materijala ili usluga na ovim stranicama. Vlasnik stranice može u svakom trenutku, bez predhodne obavijesti, izvršiti promjene na materijalima i uslugama na ovim stranicama, ili na proizvodima i cijenama koje su u njima opisane. Materijali i usluge na ovim stranicama mogu biti zastarjeli, i vlasnika stranice se ne obvezuje na ažuriranje tih materijala i usluga na njima.

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Osobne podatke, koje nam proslijedite korištenjem ovih stranica, bilo interaktivnim formama za prikupljanje podataka koje se nalaze na ovim stranicama, ili koristeći adresu elektronske pošte koja se nalazi na ovim stranicama, koristit čemo isključivo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, NN103-2003-06-26. Tako se vaše osobne informacije skupljaju samo u svrhu isporuke naručene robe i tako ostaju u vlasništu Vlasnika ovih stranica. Ostalu komunikaciju ili materijale koje nam pošaljete, kao što su pitanja, komentari, prijedlozi i slično, nečemo tretirati kao povjerljive i kao one s kojima se ne može slobodno raspolagati.

Ove stranice namijenjene su korisnicima za osobno, i komercijalno korištenje.

Nije dozvoljeno:

 • mijenjati
 • kopirati
 • distribuirati
 • prikazivati
 • objavljivati

ili na bilo koji drugi način prenositi ili prodavati bilo koju informaciju, uslugu ili proizvod koji se objavljuje na ovim stranicama bez izričite suglasnosti njezinih vlasnika.

 

REKLAMACIJE

Portal „http://localhost/test“ garantira, da su svi proizvodi kupljeni u našoj trgovini ispravni. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnoga podešavanja monitora na vašem računalu, razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka i slično, ne možemo jamčiti potpunu sukladnost boja naših proizvoda s bojama kako ih vi vidite na zaslonu svog monitora. U takvim slučajevima reklamacija nije opravdana. Pravo na ostvarenje jamstva kupac gubi i u slučaju neovlaštene dorade proizvoda, te isto tako zahvata na proizvodu od strane treće neovlaštene osobe.

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom informirajte nas o poteškoći. Ukoliko je reklamacija opravdana, kontaktirajte nas najkasnije 14 dana od dana primitka proizvoda,.

Kupčevo je pravo da vrati proizvod u slijedećim slučajevima:

 • dostava proizvoda koji nisu naručeni
 • dostava proizvoda koji su oštećeni, a oštećenje je posljedica loše manipulacije prilikom isporuke

Da bi se ostvarilo pravo na jamstvo potrebno je uz proizvode sa greškom priložiti kopiju računa ili narudžbe kojom se potvrđuje kupnja. Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno upakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije nepropisno zapakirane ili one kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja u transportu neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju u njegovom trošku.Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške.

Detalje vidite u općim pravilima reklamacija i povrati.

 

 

Kako bi se spriječili problemi sa kojima se susreću proizvođači konoplje, potrebno je ishoditi dozvolu koju izdaje Ministarstvo poljoprivrede.

ZAKONSKI OKVIR ZA PROIZVODNJU KONOPLJE

Proizvodnja konoplje u Republici Hrvatskoj regulirana je Zakonom o suzbijanju zlouporabe droga („Narodne novine“, broj 107/01, 87/02, 163/03, 141/04, 40/07, 149/09, 84/11, 80/13) i Pravilnikom o uvjetima za uzgoj konoplje, načinu prijave uzgoja maka te uvjetima za posjedovanje i promet opojnih droga u veterinarstvu („Narodne novine“, broj 18/12, 57/16).

U skladu s člankom 4. stavkom 2. Pravilnika, Ministarstvu poljoprivrede je prije sjetve konoplje potrebno podnijeti Zahtjev za dobivanje dozvole za uzgoj konoplje, najkasnije do 31. svibnja tekuće godine, na Obrascu 1. (Dodatak II) Pravilnika.

Obvezu dostave Zahtjeva prema Ministarstvu poljoprivrede imaju svi proizvođači koji namjeravaju uzgajati konoplju.

Uz Zahtjev za dobivanje dozvole za uzgoj konoplje, OPG, fizička ili pravna osoba mora priložiti dokaze o ispunjavanju uvjeta sukladno Pravilniku.

Konoplju (Cannabis sativa L) u Republici Hrvatskoj dopušteno je uzgajati u svrhu proizvodnje hrane i hrane za životinje. Konoplja se može uzgajati samo na temelju izdane dozvole za uzgoj konoplje.

Ističemo da Ministarstvo poljoprivrede ne može udovoljiti Zahtjevima podnesenim izvan roka propisanih Pravilnikom i takvi Zahtjevi će biti odbačeni.

Dozvola koja se izdaje za uzgoj konoplje vrijedi jednu sjetvenu sezonu. Sjetva se mora obaviti certificiranim sjemenom.
Za sjetvu konoplje koriste se sorte koje se nalaze na Zajedničkoj sortnoj listi Europske unije (Common cataloque) i koje su zbog sadržaja tetrahidrokanabinola (THC) do 0,2% prihvatljive za proizvodnju.
Svaki korisnik izravnih plaćanja koji podnosi zahtjev za površine koje se koriste za proizvodnju konoplje, dužan je Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostaviti kopiju računa o plaćenom certificiranom sjemenu kojeg koristi te godine i originale službenih oznaka certificiranog sjemena korištene na pakiranju, koje će mu Agencija nakon poništavanja vratiti, najkasnije do 30. lipnja tekuće godine.
Zahtjev za dobivanje dozvole za uzgoj konoplje podnosi se neposredno u pisarnicu Ministarstva poljoprivrede ili poštom na adresu:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE
Ulica grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Portal „http://localhost/test“  ne preuzima nikakve odgovornosti u primjeru zloupotrebe LED rasvjete.

 

 

Opće odredbe

Tvrtka Databel d.o.o. pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni biljneledlampe.com, na World Wide Web mreži – Internet. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice biljneledlampe.com Korištenjem Internetske stranice Krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice biljneledlampe.com u skladu s njima. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji  korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Databel d.o.o. te prihvaća da tvrtka Databel d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Tvrtka Databel d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, tvrtka Databel d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Tvrtka Databel d.o.o. poručuje Krajnjem korisniku: Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete ili ako imate manje od 18 godina, molimo vas da se suzdržite od uporabe ove Internetske stranice.

Tvrtka Databel d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o privatnosti. Stoga, savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o privatnosti, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu  novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja odnosno Izjave o privatnosti, podrazumijeva se da Korisnik prihvaća izmjene.

Krajnji korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ovih Internetskih stranica te sve sa tim povezane troškove. Tvrtka Databel d.o.o. nije odgovorno za bilo kakva oštećenja opreme Krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica.

Ova Internetska stranica privatno je vlasništvo. Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem ovih Internetskih stranica mora biti u skladu s ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Krajnji korisnici ne smiju putem ove Internetske stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju, ili na bilo koji način krše prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugrožavajući, uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost, koji je vulgaran, opscen, ili na drugi način nepoželjan u odmjerenoj komunikaciji, koji potiče na protupravne aktivnosti, ili na drugi način krši bilo koji propis te koji, bez izričitog, prethodnog, pismenog odobrenja tvrtke Databel d.o.o. Krajnji korisnik ne smije koristiti ovu Internetsku stranicu za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, vjerske, političke, ili nekomercijalne promidžbe.

Svi materijali koji se nalaze na biljneledlampe.com  internetskoj stranicama ekskluzivno su pravo tvrtke Databel d.o.o., ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA TVRTKE DATABEL D.O.O. STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Općih uvjeta poslovanja i korištenja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

Internetska stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na, tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli sadržaj internetskih stranica biljneledlampe.com , a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Krajnji korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Krajnji korisnik može preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu svoje vlastite uporabe. Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke Databel d.o.o. i nositelja autorskog prava.

Krajnji korisnik se izričito slaže da je korištenje Internetske stranice biljneledlampe.com isključivo na odgovornost Krajnjeg korisnika tako da tvrtka Databel d.o.o. ne jamči (I) ZA POSLJEDICE KOJE MOGU NASTATI UPORABOM OVE INTERNETSKE STRANICE, ILI (II) ZA TOČNOST, POUZDANOST ILI SADRŽAJ BILO KOJE INFORMACIJE, USLUGE ILI ROBE DANE PREKO OVE INTERNETSKE STRANICE.

Odgovornost Krajnjeg korisnika odnosi se na sve štete, ili moguće ozljede uzrokovane bilo kakvom greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, raskidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Krajnji korisnik izričito potvrđuje da tvrtka Databel d.o.o. nije odgovorna za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje Krajnjeg korisnika ili trećih strana te da rizik od šteta koji može nastati kao posljedica navedenog u potpunosti leži na Krajnjem korisniku.
Ni u kojem slučaju tvrtka Databel d.o.o.   neće biti odgovorni za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica. Krajnji korisnik izričito potvrđuje da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj Internetske stranice.

Uz prethodno navedene uvjete, tvrtka Databel d.o.o., neće biti odgovorna, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na ovoj internetskoj stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.

Tvrtka Databel  d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na Internetsku stranicu. Tvrtka Databel d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.

Krajnji korisnik potvrđuje da su sve diskusije ocjene, komentari i privatne poruke objavljene na Internetskoj stranici biljneledlampe.com I stranicama društvenih mreža, javne a ne privatne prirode, i da stoga tvrtka Databel  d.o.o. može nadzirati opisane komunikacije Krajnjih korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

Krajnji korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku Databel d.o.o., od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane Krajnjeg korisnika.

Tvrtka Databel d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Tvrtka Databel d.o.o. zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune Krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja Krajnjeg korisnika koje Tvrtka Databel d.o.o., prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja i korištenja od strane Krajnjeg korisnika.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Databel d.o.o. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

Databel  je registrirani žig  tvrtke Databel  d.o.o. te su stoga sva prava u odnosu na ovaj žig time izričito pridržana.

biljneledlampe.com  je registrirana domena tvrtke Databel d.o.o.

Tvrtka Databel d.o.o., uvoznik i distributer je (a ne proizvođač/izdavač) sadržaja koji pribavljaju treće strane i Krajnji korisnici. Tvrtka Databel d.o.o. ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja.

Tvrtka Databel d.o.o.nije odgovorna za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na biljneledlampe.com internetskoj stranici, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba tvrtke Databel d.o.o. Ni pod kojim uvjetima tvrtka Databel d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se Krajnji korisnik oslonio na informacije dobivene putem biljneledlampe.com Internet stranice. Na Krajnjem korisniku leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem biljneledlampe.com Internet stranice i www.

Sjedište tvrtke Databel d.o.o. je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.

U daljnjem tekstu Općih uvjeta, radi bolje jasnoće i razumijevanja teksta,  umjesto termina Krajnji korisnik bit će korišten termin Kupac u situaciji kada je između Krajnjeg korisnika i Databela sklopljen Ugovor o kupoprodaji. Također, iz istog razloga umjesto termina Tvrtka Databel d.o.o. bit će korišten termin Databel, dok se termin BiljneLEDLampe koristi kao ime Internet trgovine, web stranice i sl.

Uvjeti korištenja usluga Internetske stranice biljneledlampe.com

Uvjet za korištenje BiljneLEDLampe  Internet stranice je uspješna registracija Kupca. U okviru registracije Kupcu će biti ponuđen prihvat ovih Općih uvjeta korištenja, čiji prihvat je preduvjet za korištenje usluga BiljneLEDLampe Internet stranice.

BiljneLEDLampe poziva Kupca da pogleda sadržaj Izjave o privatnosti.

BiljneLEDLampe preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun BiljneLEDLampe. Preporučamo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

Jezik

Jezik komunikacije na BiljneLEDLampe je hrvatski književni jezik

Cijene

Cijene su izražene u kunama (HRK), sadrže PDV, vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje.

Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

Takve situacije su izvanredne i za njih se Databel d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

Akcijska prodaja

Tvrtka Databel  d.o.o. će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Nakon proteka roka akcijske prodaje, tvrtka Databel d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Narudžba

Zbog velikog broja narudžbi koje se predaju na BiljneLEDLampe web trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu BiljneLEDLampe. Takva situacija je izvanredna i ne traje dugo.

Tvrtka Databel d.o.o. će poduzeti sve potrebne mjere i angažirati sve moguće resurse kako bi ispunio u primjerenom roku isporuku naručenog proizvoda. U slučaju da proizvođač nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupnje proizvoda s BiljneLEDLampe web trgovine koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije  moguće isporučiti. Tvrtka Databel d.o.o. otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.

Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada je kreiran račun.

Trajanje i raskid ugovora (jednostrani raskid ugovora od strane kupca)

Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s Databel d.o.o. za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Databel d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Databel d.o.o.i kupca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Iznimka od ovog ovlaštenja odnosi se na proizvode za koje čl. 79.  Zakona o zaštiti potrošača isključuje pravo na jednostrani raskid ugovora o čemu će vas BiljneLEDLampe posebno upozoriti u ponudi konkretnog proizvoda.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

 

Vaš zahtjev za zamjenu ispravnog proizvoda npr. neodgovarajuća jačina lampa u Watima, neodgovarajuća veličina uzgojnog šatora koji ste kupili smatrat će se jednostranim raskidom, pa Vas molimo da nas u tom slučaju obavezno kontaktirate I napišete zahtjev za povrat proizvoda kako bismo znali da želite zamjenu proizvoda. Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu: Databel d.o.o., X Vrbik 4, 10000 Zagreb.

 

U slučaju jednostranog raskida ugovora i/ili storniranja narudžbe postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

 

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 77. mora izvršiti povrat robe bez odgađanja u roku od 14 dana od kada je obavijestio o svojoj odluci da raskida ugovor, te  snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Ukoliko kupac želi može se obratiti tvrtki Databel d.o.o. na info broj ili mail adresu  radi pribavljanja  obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane biljneledlampe.com. biljneledlampe.com poziva kupca da proizvod zapakira u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda.

 

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana.  BiljneLEDLampe obavještava kupce da će o umanjenju vrijednosti kupljenog proizvoda u odnosu na oštećenje ambalaže odnosno oštećenje proizvoda koje nije uzrokovano provjerom funkcionalnosti proizvoda utvrđivati za svaki vraćeni proizvod pojedinačno te će o tome obavijestiti kupca nakon primitka vraćenog proizvoda.

 

BiljneLEDLampe preporuča svojim kupcima prilikom preuzimanja proizvoda a u vezi s jednostranim raskidom ugovora u zakonskom roku od 14 dana:

 

– slika proizvoda‎ prikazuju načelan izgled te način uporabe proizvoda kao i prezentaciju proizvoda kako to predviđa proizvođač. Slika ne prikazuje do detalja konkretan proizvod koji se isporučuje kupcu, stoga BiljneLEDLampe preporuča kupcu da detaljno pregleda karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Internet stranici BiljneLEDLampe prilikom izbora proizvoda.

 

– ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati  pošiljatelju- tvrtki Databel d.o.o.. AKO KUPAC NE REKLAMIRA OŠTEĆENJE AMBALAŽE DOSTAVLJAČU U TRENUTKU PREUZIMANJA PROIZVODA, SMATRA SE DA JE PREUZEO PROIZVOD S NEOŠTEĆENOM AMBALAŽOM.

 

– ukoliko oštećenje na proizvodu utvrdite nakon skidanja ambalaže, sačuvajte originalnu ambalažu i u roku 14 dana od dana primitka robe kontaktirajte BiljneLEDLampe. Ako BiljneLEDLampe organizira prijevoz robe radi povrata, potrebno je proizvod zapakirati u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda.

 

– ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda. U deklaraciji proizvoda koju dobivate uz proizvod su upute za otvaranje ambalaže bez oštećenja za tehničku robu.

 

– pažljivo pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj na struju, pregledajte funkcionalnost lampe, pažljivo pregledajte naočale ili pregledajte uzgojni šator na način da provjerite otvaraju li se vrata pravilno, odgovara li ispušna cijev otvoru na šatoru i stoji li lampa ili šator stabilno, provjerite funkcionalnost ventilatora,) ali nemojte proizvod koristiti ili njime rukovati ako namjeravate koristiti zakonsko pravo na raskid ugovora, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

 

Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za Led lampu- montiranje te uključenje u struju i njen rad, za ventilator – ventiliranje, gnojiva- otvaranje ambalaže i potrošnja istih, uzgojni bazeni – punjenje vodom. vertikalni uzgojni regali- montiranje, slaganje te postavljanje biljaka. Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

 

BiljneLEDLampe obaviještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: Led lampe, uzgojni satori, ventilator, mjerne instrumente, nutrient (gnojiva), preše i trimeri, za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom npr. montiranja/stavljanja u funkciju/sastavljanja. Iz tog razloga BiljeLEDLampe neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene (u cjelosti ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povrat naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda time što se stanje proizvoda nepovratno mijenja.

 

BiljenLEDLampe obavještava kupce da su uređaji za profesionalnu upotrebu posebno označeni. Uređaji koji nemaju takvu oznaku nisu predviđeni za profesionalno korištenje i nije ih preporučljivo koristiti u profesionalne svrhe jer takva vrsta kvara nije pokrivena jamstvom te u tom slučaju trošak popravka snosi kupac. Ukoliko ovlašteni servis utvrdi da se radi o opisanoj vrsti kvara, BiljneLEDLampe neće moći preuzeti odgovornost niti trošak uzrokovan postupanjem kupca protivno ovoj obavijesti.

 

BiljneLEDLampe preporuča kupcima da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktira ovlašteni servis jer proizvođači u pravilu osporavaju prava iz jamstva za svaki proizvod koji je neovlašteno montiran/pušten u rad.

 

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), BiljneLEDLampe ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. BiljneLEDLampe odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

 

Povrat robe se može izvršiti samo ukoliko roba nije korištena i nalazi se u originalnom neraspakiranom pakiranju (kutiji). Roba mora biti u izvornoj ambalaži i sadržavati sve izvorne pribore ili predmete koji su isporučeni uz vraćanje robe. Roba i paket moraju biti u izvornom stanju. U suprotnom umanjiti će se vrijednost robe, o čemu će kupac biti pravodobno obaviješten.

 

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

 

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronći na ovom linku: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_03_41_723.html

 

Povrat robe trebate izvršiti na adresu našeg distribucijskog centra:

Databel d.o.o.

X Vrbik 4

10000 Zagreb

 

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor BiljneLEDLampe.
BiljneLEDLampe  vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte, telefona 01/619 8808 ili putem maila info@localhost. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. BiljneLEDLampe će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest ) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Načini plaćanja

BiljneLEDLampe Vam osigurava najnižu cijenu za gotovinsko plaćanje

BiljneLEDLampe Vam omogućuje kupnju odabranih proizvoda plaćanjem izravno i/ili putem interneta i to:

 

 1. Plaćanje gotovinom po primitku pošiljke:

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja na našem skladištu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

 

 1. Plaćanje karticama putem PayPal-a:

American Express, Visa, MasterCard, i Maestro jednokratno.

 

 

 1. Corvus –Visa, American Express, Maestro, Mastercard i Diners

Corvus je metoda plaćanja kreditnim i debitnim karticama koja Vam omogućuje brža, jednostavnija i sigurnija plaćanja jednom spremljenim karticama.

 

 1. Virmansko plaćanje

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl.

Po zaprimljenoj uplati, započet ćemo s obradom Vaše narudžbe. Kako se datumi izrade narudžbe i zaprimanja uplate mogu razlikovati, moguće je pomicanje datuma isporuke.

 

 1. Bitcoin- crypto valutom

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti podatke za plačanje sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa Bitcoin- a  na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe izraženu Bitcoin valuti izračunat u protuvrijednosti kuna na dan uplate. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva crypto valuta (npr. https://www.fortrade.com/hr/   https://www.coinbase.com/price/bitcoin )

Po zaprimljenoj uplati, započet ćemo s obradom Vaše narudžbe. Kako se datumi izrade narudžbe i zaprimanja uplate mogu razlikovati, moguće je pomicanje datuma isporuke.

 

 1. Gotovinsko plaćanje

Kod preuzimanja sa našeg skladišta, na blagajni poduzeća.

 

 

Garancija i servis

Jamstvo, tehničke upute, upute za sklapanje te upute za uporabu nalaze se priložene uz proizvod, te u smislu čl.42. st 6 Zakona o zaštiti potrošača Databel d.o.o. smatra da je Kupac na time na jasan i razumljiv način unaprijed obavješten o tim podacima vezanim uz proizvod kao i postojanju usluga koje se nude nakon prodaje.

Ukoliko uređaj trebate servisirati, molimo da provjerite dokumentaciju o ovlaštenom servisu , te postupite u skladu s uputama ovlaštenog servisa, ili se obratite nama u pomoći ishodovanja garancije ili servisa
Ukoliko proizvod ima jamstvo te se na proizvodu pojavi kvar unutar jamstvenog roka kupac je ovlašten izravno kontaktirati ovlašteni servis u skladu s  uputama na jamstvenom listu ili se javiti BiljneLEDLlampe u pomoći ishodovanja garancije ili servisa.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili vam treba bilo kakvo pojašnjenje molimo da nas kontaktirate na telefon 01/619 8808 ili putem e-maila: info@localhost.

 

 1. OPĆE ODREDBE

1.1.       Tvrtka Databel d.o.o. pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni biljneledlampe.com, na World Wide Web mreži Internet. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija..

 1. ODGOVORNOST biljneledlampe 

2.1.       Ove Opće uvjete poslovanja i korištenja kao i Izjavu o privatnosti BiljneLEDLlampe , korisnik prihvaća prilikom posebne registracije na BiljneLEDLlampe elektronskim putem što je preduvjet sudjelovanja na BiljneLEDLlampe. Tom prilikom svojevoljno ostavlja osobne podatke prema kojima će se BiljneLEDLlampe  odnositi sukladno Izjavi o privatnosti koja je objavljena na Internet stranici BiljneLEDLlampe. BiljneLEDLlampe poziva korisnika da pročita ove Opće uvjete poslovanja BiljneLEDLlampe te Izjavu o privatnosti jer će se ta pravila primjenjivati za korištenje usluga BiljneLEDLlampe kao i u slučaju eventualnog nesporazuma.
2.2.       Korisnicima usluga koje pruža BiljneLEDLlampe smatraju se registrirani korisnici.
2.3.       Korisnik izričito prihvaća da Databel d.o.o. ne može biti odgovoran za ponašanje korisnika  usluga, kao i da rizik od moguće štete u cijelosti snose korisnici usluga, a u skladu sa pozitivnim propisima  Republike Hrvatske.
2.4.       Databel d.o.o. nije odgovoran za eventualnu privremenu nedostupnost stranice www.biljneledlampe.com ili bilo koje njegove platforme, niti za djelomični ili totalni prekid rada ili pogrešnog rada.
2.5.       BiljneLEDLlampe može biti privremeno nedostupna ili dostupna u ograničenom opsegu, kao rezultat redovnog održavanja sustava u slučaju nadogradnje sustava te zbog problema više sile.
2.6.       BiljneLEDLlampe zadržava pravo izmjene, ukidanja (privremeno ili trajno) bilo kojeg elementa, kao i usluga koje pruža, i sadržaja odnosno unosa, bez prethodnog odobrenja ili obavještenja, uz primjenu dobrih poslovnih običaja.
2.7.       Databel d.o.o. nije odgovoran za tehničke probleme koji mogu dovesti do kašnjenja i/ili pogrešne obrade elektroničkih podataka. Na sva pitanja koja nisu regulirana posebnim uvjetima korištenja BiljneLEDLlampe, primjenjuju se Opći uvjeti poslovanja, te pozitivno zakonodavstvo Republike Hrvatske, kao i drugi relevantni međunarodni propisi.
2.8.       BiljneLEDLlampe Internet stranica prilikom svog funkcioniranja poštuje društvena pravila i zakone. Korisnik koji uoči problem, povredu, neprihvatljiv sadržaj i sl. dužan je izvijestiti BiljneLEDLlampe na e-mail adresu info@biljneledlampe.
2.9.    BiljneLEDLlampe ne odgovara u slučaju da podaci, slike i drugi elementi Internet stranice povrijede ničija intelektualna ili autorska prava. Ako mislite da je neko vaše pravo povrijeđeno ili da je povrijeđeno pravo trećeg, obavijestite BiljneLEDLlampe na e-mail adresu info@biljneledlampe.

2.10.    BiljneLEDLlampe zadržava pravo poništiti nepotvrđene korisničke račune, ili račune koji su neaktivni dulje vremena a koji  su prema kriterijima BiljneLEDLlampe ili zakonskim kriterijima neprihvatljivi za objavu.
2.11.    Ukoliko nastane odnos između Prodavatelja i Kupca koji je evidentiran na BiljneLEDLlampe Internet stranici, Databel d.o.o. s pozicije prodavatelja ispunit će svoje obveze iz ugovora i ovih Općih uvjeta poslovanja.

 1. PRAVILA ZA SVE KORISNIKE biljneledlampe.com

 

Sadržaj te svi popratni elementi objavljeni na portalu se objavljuju u najboljoj namjeri te portal „http://localhost/test“ ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem sadržaja.

Korisnik je dužan informirati se i upoznati se sa zakonom u državi gdje boravi te sukladno tome koristiti informacije koje mu portal  „http://localhost/test“ pruža.

 

Autorska prava

Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti  portal na adresu: info@localhost

Sadržaj objavljen na ” http://localhost/test“ portalu ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez prethodne konzultacije s portalom https://biljneledlampe. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala „http://localhost/test“  te je podložno tužbi.

Portal „http://localhost/test“  sadrži linkove na vanjske stranice koje nisu pod kontrolom portala „http://localhost/test“  te se ograđuje od odgovornosti na sadržaj koji se nalazi na njima.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Koristeći portal http://localhost/test“ korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja na vlastitu odgovornost.

Portal „http://localhost/test“  se obvezuje zaštititi podatke korisnika te ih neće dati na uvid trećoj strani .

Portal „http://localhost/test“ se obvezuje pružiti zaštitu i sigurnost u skladu sa Europskim zakonom o zaštiti osobnih podataka.

 

UVJETI POSLOVANJA

Uvjeti poslovanja vrijede za sve kupce, čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske, Balkana, sve zemlje članice EU, te ostalih zemlja Europe.

Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća  uvjete poslovanja „http://localhost/test“, što se potvrđuje narudžbom artikala. Molimo, da nam svoje eventualno neslaganje s uvjetima bilo u cijelosti ili djelomice u pismenom obliku dostavite prije svoje prve narudžbe. Korištenjem stranice „http://localhost/test“ te korištenjem usluga naših web stranica Vi prihvaćate uvjete korištenja.

Ako niste suglasni s uvjetima korištenja nemojte koristiti ove stranice. Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudimo te služe kao elektroničko prodajno mjesto ledalampezabiljke.com ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove previđene namjene. Sadržaji na ovim stranicama vlasništvo su tvrtke vlasnika stranice i/ili odgovarajućih autora/vlasnika sadržaja.

OBVEZE KORISNIKA

Korisnicima ove web lokacije strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja, koji krše postoječe hrvatske i/ili međunarodne zakone. Strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteči, rasistički ili šovinistički te diskriminatoran i štetan na bilo koji drugi način. Nadalje je strogo zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili prepostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima.

Strogo zabranjeno je lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, i manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga ove web lokacije. Prilikom registracije korisnik je obavezan unijeti istinite podatke.

Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje narudžbom artikala putem potpisane narudžbenice ili internetom. Kupoprodajni ugovorni proces postaje pravovaljan nakon primitka pošiljke putem Hrvatske pošte ili bilo kojim drugim pružateljem dostavnih usluga. Kada isporučimo originalno zapakiran paket na Vaša vrata, Vi preuzimate robu otkupninom, čime potvrđujete, da je roba uredno isporučena, a roba ostaje naše vlasništvo sve dok nije plaćena u cijelosti.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Vlasnik stranica, autor i administrator stranica, partneri, ili ostale treće strane navedene na ovim stranicama, ni u kojem slučaju nisu odgovorni ni za kakve štete(uključujući, bez ograničenja, štete uzrokovane gubitkom dobiti, gubitkom podataka ili prekidom poslovanja) nastale zbog korištenja, nemogućnosti korištenja, ili kao rezultat korištenja ovih stranica, bilo kojih internet stranica povezanih s ovim stranicama, ili materijala, informacija i usluga sadržanih na nekim ili na svim navedenim stranicama, bez obzira osniva li se jamstvo, ugovornoj ili izvan ugovornoj odgovornosti ili bilo kojem drugom pravnom temelju, te bez obzira na to je li vlasnik stranica upoznat ili ne s mogućnošću navedenih šteta.Ako zbog korištenja materijala, informacija ili usluga na ovim stranicama imate potrebu za servisiranjem odnosno popravkom opreme ili ispravkom podataka, sami snosite sve tako nastale troškove.

IZUZEĆE OD ODGOVORNOSTI

Materijali i usluge na ovim stranicama stavljaju se na raspolaganje “u viđenom stanju” bez jamstva bilo koje vrste, uključujući jamstva na utrživost, pogodnost za određenu namjenu, ili nepovredu intelektualnog vlasništva. Obaveze vlasnika stranice u pogledu njegovih proizvoda i usluga uređene su isključivo ugovorima na temelju kojih se pružaju te ništa na ovim stranicama ne može se smatrati izmjenom tih ugovora.

Osim toga, vlasnik, kao ni autor i administrator stranice, ne jamče točnost i potpunost materijala ili usluga na ovim stranicama.Vlasnik stranice može u svakom trenutku, bez predhodne obavijesti, izvršiti promjene na materijalima i uslugama na ovim stranicama, ili na proizvodima i cijenama koje su u njima opisane. Materijali i usluge na ovim stranicama mogu biti zastarjeli, i vlasnika stranice se ne obvezuje na ažuriranje tih materijala i usluga na njima.

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Osobne podatke, koje nam proslijedite korištenjem ovih stranica, bilo interaktivnim formama za prikupljanje podataka koje se nalaze na ovim stranicama, ili koristeći adresu elektronske pošte koja se nalazi na ovim stranicama, koristit čemo isključivo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, NN103-2003-06-26. Tako se vaše osobne informacije skupljaju samo u svrhu isporuke naručene robe i tako ostaju u vlasništu Vlasnika ovih stranica. Ostalu komunikaciju ili materijale koje nam pošaljete, kao što su pitanja, komentari, prijedlozi i slično, nečemo tretirati kao povjerljive i kao one s kojima se ne može slobodno raspolagati.

Ove stranice namijenjene su korisnicima za osobno, i komercijalno korištenje.

Nije dozvoljeno:mijenjati, kopirati, distribuirati, prikazivati, objavljivati ili na bilo koji drugi način prenositi ili prodavati bilo koju informaciju, uslugu ili proizvod koji se objavljuje na ovim stranicama bez izričite suglasnosti njezinih vlasnika.

 

 1. UVJETI KORIŠTENJA USLUGA biljneledlampe

4.1.       Uvjet za korištenje BiljneLEDLampe je uspješna registracija na BiljneLEDLampe. Link za registraciju pogledajte OVDJE. U okviru registracije novom korisniku bit će ponuđen prihvati ovih Općih
4.2.       Potvrdu o primitku robe dostavlja dostavna služba BiljneLEDLampe ili za to ovlaštena osoba – elektroničnim putem.
4.3.       Kupci na stranici BiljneLEDLampe mogu koristiti sve mogućnosti plaćanja koje  BiljneLEDLampe ima u  redovnoj ponudi (plaćanje virmanom, općom uplatnicom, e-bankingom, paypal (kreditnim karticama), Kripto valutom Bitcoin i pouzećem).
4.4.       Troškovi koji nastaju za različite načine plaćanja, naknade za prijenos sredstava između banaka, provizija kartičara, za procesuiranje Internet Payment Gatewaya,  i plaćanje pouzećem preuzima u cijelosti BiljneLEDLampe. BiljneLEDLampe zadržava prava da u bilo kojem trenutku odluku o troškovima plaćanja promjeni uz prethodnu najavu  putem Internet stranice biljneledlampe.

 1. OBVEZE KUPCA

5.1.       Kupac je dužan platiti cijenu kupljene stvari. Kupac je dužan preuzeti kupljenu stvar prilikom isporuke. Za sve reklamacije Kupac je ovlašten obratiti se Prodavatelju.

 

 

 1. OVLAŠTENJA BiljneLEDLampe

6.1.       Databel d.o.o. nije dužan provjeravati niti na bilo koji način kontrolirati ponašanje korisnika BiljneLEDLampe ali može ako to procjeni potrebnim.

6.2.       Registracijom, korisnici pristaju da se na njih, u skladu sa pravilima iz ovih Općih uvjeta poslovanja, primjene posljedice definirane u ovim Općim uvjetima poslovanja.
6.3.  Povodom brisanja, ni korisnik, niti bilo koja treća osoba ne može ostvarivati bilo kakva prava ili postavljati zahtjeve prema Databel d.o.o. zbog navedenog brisanja.
6.4.  BiljneLEDLampe također zadržava pravo da, bez prethodnog obavještavanja i bez obrazloženja preimenuje, podjeli, spoji, izbriše, ponovo uspostavi ili na bilo koji drugi način izmjeni ponuđenu kategoriju, kao i da se premjesti postojeću ponudu iz jedne u drugu relevantnu kategoriju.

 1.  OTKAZIVANJE UGOVORA

7.1.       Databel d.o.o. ima isključivo pravo da odobri ili odbije zahtjev za registraciju, upotrebu BiljneLEDLampe ili korištenje drugih usluga Databel d.o.o. bilo kojem Korisniku ili budućem Korisniku u bilo kojem trenutku bez obrazloženja.

7.2.       Prodavatelj može otkazati registraciju, u bilo koje vrijeme bez obrazloženja.

7.3.       Kupac kome je otkazana registracija zbog krivičnih dijela ili kršenja pravila  općih uvjeta poslovanja nema pravo ponovo se registrirati kao kupac.

 

 1. DOSTAVA

Brza i pouzdana dostava

 

BiljneLEDLampe obavlja dostavu proizvoda i usluga na području Republike Hrvatske te svih država Europe i Svijeta. Vaša pošiljka je osigurana od gubitka u dostavi. Više o našoj usluzi dostave možete dobiti na broju telefona 01/619 8808 (cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika) ili e-mail adresi info@localhost

 

 

Uvjeti dostave 

 

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese.. Dostava se vrši putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.

 

Dostava je besplatna za sve narudžbe iznad 500 kn. Za naručenu robu u iznosu manjem od 500 kn, dostava se naplaćuje u paušalnom iznosu od 19.99 kn.

 

Dostavna služba najčešće dostavlja u roku 24 sata od slanja pošiljke. Iznimka su otoci i mjesta koja ne podržavaju svakodnevnu dostavu ili spadaju pod naselja ograničena masom pošiljke, a gdje je dostava moguća prema rasporedu dostave.(za detalje možete se raspitati na 01/619 8808)

 

Pošiljke za otoke koji nisu na rasporedu za dostavu unutar 24 sata, najčešće su dostavljene u roku od 3 radna dana. U slučaju izvanrednih situacija (poteškoće u prometu, vremenske nepogode, povećan broj pošiljaka,…) vrijeme dostave može biti dulje od navedenog.

 

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

 

 

BiljenLEDLampe koristi dvije dostavne službe: Hrvatsku poštu (BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 500,00 kn)  i DHL po želji kupca (Naplaćuje se po važećem cijeniku DHL-a 2019 god).

Ukoliko želite saznati vrijeme dostave ili dogovoriti odgovarajući termin, možete kontaktirati 01 619 8808 i pozvati se na broj vaše narudžbe.

 

 1. PRIGOVORI, JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA I POVRAT PROIZVODA

 

9.1.  BiljneLEDLampe će odgovoriti kupcu odmah po primitku prigovora obavještavajući ga da je primio prigovor, a odgovor na prigovor dužan je dati kupcu u roku od petnaest dana od dana primitka prigovora.

9.2.  Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača kupac je ovlašten jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Ugovor kupac može jednostrano raskinuti koristeći obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražava svoju volju da raskine ugovor na trajnom mediju.

U slučaju jednostranog raskida ugovora i/ili storniranja narudžbe BiljneLEDLampe će  postupati prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog BiljneLEDLampe će izvršiti kupcu nakon što proizvod bude vraćen u potpunosti (naveden je na računu koji je primio kupac uz robu) nakon što BiljneLEDLampe utvrdi visinu umanjenja vrijednosti kupljenog i vraćenog proizvoda. Komunikacija u tom smislu odvija se putem BiljneLEDLampe komunikacijskog kanala između BiljneLEDLampe i kupca. Povrat robe kupac mora izvršiti BiljneLEDLampe bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je izjavio jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti prodavatelju putem info@localhost radi pribavljanja  obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane BiljneLEDLampe.

9.3. Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Slijedom toga BiljneLEDLampe preporuča kupcima: – dobro pogledajte karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Internet stranici BiljneLEDLampe prilikom izbora proizvoda, – ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati – ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda – pregledajte proizvod, ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladištenja) što prije obavijestite prodavatelja i vratite proizvod bez da ste ga koristili – ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i  funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj na struju, pregledajte funkcionalnost lampe, pažljivo pregledajte zaštitne naočale, pregledajte uzgojni šator ili ventilatore na način da provjerite otvaraju li se vrata pravilno, odgovara li ispušna cijev otvoru i stoji li uzgojni šator stabilno, provjerite funkcionalnost ventilatora i uzgojnog šatora ako niste zadovoljni proizvodom možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti, njime rukovati, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda. Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za Led lampu- otvaranje i vađenje led lampei njenih popratnih dijelova iz pakirne ambalaže, montiranje te uključenje u struju i njen rad, za ventilator – otvaranje i vađenje  ventilatora, ventiliranje, gnojiva- otvaranje ambalaže i potrošnja istih, uzgojni bazeni – punjenje vodom.vertikalni uzgojni regali- montiranje, slaganje te postavljanje biljaka. Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

 

BiljneLEDLampe obaviještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: Led lampe, uzgojni satori, ventilator, mjerne instrumente, nutrient (gnojiva), preše i trimeri, za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom npr. montiranja/stavljanja u funkciju/sastavljanja. Iz tog razloga BiljeLEDLampe neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene (u cjelosti ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povrat naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda time što se stanje proizvoda nepovratno mijenja.

 

BiljenLEDLampe obavještava kupce da su uređaji za profesionalnu upotrebu posebno označeni. Uređaji koji nemaju takvu oznaku nisu predviđeni za profesionalno korištenje i nije ih preporučljivo koristiti u profesionalne svrhe jer takva vrsta kvara nije pokrivena jamstvom te u tom slučaju trošak popravka snosi kupac. Ukoliko ovlašteni servis utvrdi da se radi o opisanoj vrsti kvara, BiljneLEDLampe neće moći preuzeti odgovornost niti trošak prouzrokovan postupanjem kupca protivno ovoj obavijesti.

 

BiljneLEDLampe preporuča kupcima da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktira ovlašteni servis jer proizvođači u pravilu osporavaju prava iz jamstva za svaki proizvod koji je neovlašteno montiran/pušten u rad.

 

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), BiljneLEDLampe ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. BiljneLEDLampe odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

 

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

 

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronći na ovom linku: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_03_41_723.html

 

Povrat robe trebate izvršiti na adresu našeg distribucijskog centra:

Databel d.o.o.

X Vrbik 4

10000 Zagreb

U slučaju da Kupac prije nego što je primio pošiljku odustane od kupovine iz bilo kojeg razloga u zakonskom roku

Databel d.o.o. će Kupcu vratiti cjelokupan iznos uplate umanjen za izravne troškove povrata proizvoda.

9.4. BiljneLEDLampe odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke (npr. oštećenje ambalaže), kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak,  te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.
Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladištenja) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda bez korištenja, montaže odnosno stavljanja proizvoda u funkciju, a što je utvrđeno od strane ovlaštenog servisa – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili umanjenje cijene.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata BiljneLEDLampe će  u roku od 10 dana putem maila obavijest kupca. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 10 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva . Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača

9.5.  Odgovornost Databel d.o.o.  odnosi se samo na odgovornost trgovinskog partnera te obveze utvrđene ovim Općim uvjetima poslovanja. Sporne odnose koji proistječu iz Ugovora o kupoprodaji  rješavaju Databel d.o.o. i Kupac. Databel d.o.o. otklanja odgovornost za sve što nije obuhvaćeno obvezom iz Ugovora o trgovini zaključenom s Kupcem te  ovim Općim uvjetima poslovanja.

Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu registracije Kupaca Internet stranice BiljneLEDLampe odnosno u procesu  registracije Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Internet stranice BiljneLEDLampe.  Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja BiljneLEDLampe i Općih uvjeta poslovanja BiljneLEDLampe, korisnika/kupaca.
Databel d.o.o. kao pružatelj usluga Internetske stranice BiljneLEDLampe pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Databel d.o.o. Zagreb, X Vrbik 4  obrađuje osobne podatke.

Upućuju se Kupci Internet stranice BiljneLedLampe  obavijesti o proizvodima i akcijama BiljneLedLampe  da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Databel  d.o.o. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

Svaki Kupac koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@localhost
Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije Kupca odnosno prijavom na Internet stranici BiljneLedLampe  obavijesti o proizvodima i akcijama BiljneLedLampe, Kupac potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje BiljneLedLampe putem Internet stranice biljneledlampe.com?

Prilikom registracije osobe za Kupca BiljneLedLampe i Internet stranice, Databel d.o.o. će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja (opcionalno), korisničko ime i lozinka.
Nakon što se osoba registrira za Kupca, ima mogućnost pristupiti svom računu sa osobnim podacima koji se nalazi unutar profila Kupca. Pristup ni na koji način nije obvezujući. Databel d.o.o. će kod prijave zatražiti od Kupca određene osobne podatke: Ime i prezime, adresu, grad i poštanski broj, broj telefona (opcionalno), broj mobitela, datum rođenja i spol. Kupac potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka klikom na gumb za prijavu.

Prilikom registracije osobe za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama BiljneLEDLampe i Internet stranice, Databel d.o.o. će od  budućeg Korisnika zatražiti unos informacija o sebi (osobnih podataka) i to: ime (opcionalno) i e-mail adresu.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca/Korisnika. Ako Kupac ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu BiljneLEDLampe, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i BiljneLEDLampe stranici koje su vam prikazane. Biljneledlampe preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice Biljneledlampe. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

U koju svrhu biljneledlampe prikuplja i obrađuje osobne podatke?

BiljneLedLampe prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 18 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 18 godina ne smiju koristiti BiljneLEDLampe Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice biljneledlampe nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 18 godina.

S kojim primateljima BiljneLEDLampe dijeli osobne podatke?

BiljneLEDLampe neće dijeliti osobne podatke Kupca s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.
BiljneLEDLampe će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:
1. U svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.
2. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa.
3  Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade dobitniku nagrade, kada biljneledlampe koji je organizator nagradnog natječaja u pravilima nagradnog natječaja naznači da će isporuku nagrade dobitniku organizirati sponzor.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

BiljneLEDLampe u trenutku plaćanja na Internet stranici BiljneLedLampe, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10. , pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica,uskoro ugovornog partnera BiljneLedLampe i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.

BiljneLedLampe ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane Corvus INFO d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja.

BiljneLedLampe obavještava Kupca da Corvus INFO d.o.o. ne pohranjuje  sigurnosni kod (CVV) s (debitne, kreditne) kartice Kupca. CVV je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji Kupac zasebno upisuje prilikom procesa plaćanja karticom. Taj broj će Kupac i dalje sam unositi kao dodatnu sigurnosnu provjeru. Databel d.o.o. stoga upozorava Kupca da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.
BiljneLedLampe Internet stranica uskoro će omogućiti kupcima plaćanje ovim putem .

BiljneLedLampe ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje  osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica putem Corvus-a. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka vezanih za Corvus od strane Corvus Pay d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

BiljneLEDLampe pohranjuje osobne podatke registriranih  Kupaca Internet stranice BiljneLEDLampe na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna  registracija i 7 godina nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. BiljneLEDLampe pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

Pristup i ispravak osobnim podacima

Kupac u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na „Moj profil“ gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s BiljneLEDLampe. Kupac  može zatražiti i dobiti od BiljneLEDLampe  cjelovitu informaciju o osobnim  podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: info@localhost

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Kupac ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@localhost  i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od BiljneLEDLampe putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@localhost u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@localhost.  Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni . Zaštitu podataka BiljneLEDLampe uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako BiljneLEDLampe provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije  prenesene na ili s Internet stranice BiljneLEDLampe te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Izmjena Izjave o privatnosti

Ovu Izjavu o privatnosti, BiljneLEDLampe može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na BiljneLEDLampe Internet stranici. Zato BiljneLEDLampe poziva Kupce da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene  nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Kupac ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu BiljneLEDLampe. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici BiljneLEDLampe.  Nastavak uporabe Internetske stranice BiljneLEDLampe od strane Kupca nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da  Kupac potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s „kolačićima“

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na BiljneLEDLampe Internet stranici na razne načine  npr. kako bi Internet stranica BiljneLedLampe funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.
Kolačići se mogu klasificirati kao:
Privremeni kolačići (Session cookies)  – pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) –  Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. BiljneLedLampe koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima.  Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete BiljneLEDLampe.
Kolačić od prve strane – oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste  kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Kolačići od treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).
Ovi kolačići nisu postavljeni od strane BiljneLEDLampe, te najčešće služe kao pomoć  pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.
Koje su Vam opcije dostupne?
U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.
Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na BiljneLEDLampe Internet stranici.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica
putem interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay
platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala
Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici.
Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i
upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni
podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema
FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja
propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši
sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša
banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se
koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova
privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za
obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu
pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem
sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o
informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih
podataka.

Databel d.o.o.

Biljne LED Lampe
Odgovorna osoba : Oskar Svržnjak

Call Now Button