OPĆI UVJETI POSLOVANJA E-TRGOVINE biljneledlampe.com

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/2014.), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, od članka 57. do članka 79.

 

Narudžba

 

Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. U slučaju da Databel d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti proizvod (vanredne okolnosti), trgovac će pismeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se kupac otkazati narudžbu, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac (uvećan za propisanu kamatnu stopu) u roku od 14 dana, po primitku vraćene robe.

Kupac nema pravo na kupnju izložbenih primjeraka i primjeraka koji nisu označeni kao dostupni u e-trgovini, osim u slučaju drugačijeg pismenog dogovora sa pozivnim centrom e-trgovine. Odstupanja u površini i boji drvenih površina koja su uobičajena na tržištu ostaju pridržana. Isto tako ostaju pridržana i uobičajena odstupanja kod tekstila (npr. materijal namještaja i dekoracija) s obzirom na sitna odstupanja u izvedbi u odnosu na uzorke materijala, posebno u vezi s tonom boje, jer su uzorci odnosno modeli kupcu prikazani samo u svrhu informiranja i približnog određivanja karakteristike robe, bez jamčenja jednakosti.

 

Kupoprodajna cijena

 

Cijene navedene u ponudi prodavatelja su fiksne konačne cijene koje uključuju porez na dodanu vrijednost. Istaknute redovne i akcijske cijene vrijede kako za kupnju putem interneta, tako i za kupnju u trgovini. Dodatne usluge i dostava nisu u cijeni proizvoda.

 

Rokovi isporuke i dostava

 

Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Prilaz ulazu mora biti slobodan, u suprotnom dostava se vrši do najbliže točke na kojoj je istovar moguć. Dostava se obavlja na području cijele Hrvatske, uključujući i otoke. Pružamo i uslugu unosa namještaja, po cjeniku.

Rok isporuke dostupne robe u e-trgovini je od 3 do 10 radnih dana, osim proizvoda za koje je kupac obaviješten o drugačijem roku isporuke. Dostava na kopnu je od 3 do 10 radnih dana, a dostava na otoke po rasporedu vožnje trajekata.

Termin dostave dogovara se telefonski – dostavljač kontaktira kupca. Nakon trećeg pokušaja telefonskog kontaktiranja, ukoliko kupac ne odgovori dostavljačima, prodavatelj ima pravo obustaviti isporuku i otkazati ugovor te time i obvezu kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od četrnaest (14) dana.

 

Cijene dostave, nacionalni prijevoz(u cijenu je uključen PDV) :

 

  1. Cargo isporuke za teške proizvode (zemlja i substrati) –  90,00-300,00kn – ovisno o županiji

U cargo isporuke spadaju svi paketi koji su teži od 50kg i svi proizvodi iz kategorije substrata,  ili se dostavljaju na eur paleti, tj. kvadratni paketi koji ne premašuju dimenzije (2x2x1,8 m).

Dostava se izračunava prije samog izvršavanja narudžbe.

 

Gratis dostava za sve kupnje u hrvatskoj (isključujući kategoriju substrata)

 

Rok počinje u trenutku kada Databel d.o.o. dobije potvrdu autorizacije kartica ponuđenih za plaćanje (ne uključuje vikend i blagdane).

Ostali uvjeti dostave

Proizvodi će biti zapakirani i zaštićeni tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja na ambalaži i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Roba je osigurana od gubitka i oštećenja u dostavi. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu i na otpremnici navesti sve primjedbe vezane uz dostavu (oštećenje ambalaže, manjak..) te je tada predati dostavljaču, koji će je uzeti kao potvrdu o dostavi / preuzimanju.

 

Plaćanje

Naručene proizvode i usluge kupac može platiti na jedan od sljedećih načina:

– kreditnim i/ili debitnim karticama: MasterCard, Visa, Diners, Maestro

-Paypalom

– plaćanje pouzećem

– plaćanje po predračunu

U slučaju preuzimanja robe na prodajnom mjestu, naručene proizvode nije moguće podići odmah po uplati, već kada uplata bude registrirana.

 

Zamjena reklamiranog proizvoda

 

Kupac može zamijeniti kupljeni proizvod u roku od 14 (četrnaest) dana od primitka na adresu dostave.

Databel d.o.o. obvezuje se reklamirani proizvod zamijeniti istim ili proizvodom sličnih karakteristika istog cjenovnog i kvalitativnog razreda u roku od 30 dana od primitka zahtjeva. Kupac je dužan reklamirani proizvod dostaviti u neoštećenoj originalnoj ambalaži.

Nakon isteka roka od 14 (četrnaest) dana, reklamacija i popravak mogući su u ovlaštenom servisu.

 

Otkazivanje ugovora

 

Kupac može otkazati ugovor ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) dana. Rok otkazivanja ugovora počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Pravilnikom o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija, ugovor se smatra raskinutim u trenutku kada služba za kupce e-trgovine dobije bilo koji oblik pisanog zahtjeva za raskid ugovora na info@localhost. Trgovac je tada dužan dostaviti kupcu potvrdu o primitku izjave o raskidu ugovora. Obrazac za jednostrani raskid ugovora kupac nije dužan ispuniti, ali svaki prikupljeni podatak nam služi za statistiku i poboljšavanje doživljaja kupnje.

U slučaju otkazivanja ugovora kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu u roku od 14 dana od otkazivanja ugovora, neoštećenih artikala, u originalnoj ambalaži, na skladište web shop-a, u periodu od 8:00 do 16:00 h, ponedjeljak-petak, uz prethodnu najavu u ured web shop-a na e-mail info@localhost . Adresa povrata je X Vrbik 4, 10000 Zagreb.

 

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača po Odsjeku IV, članak 72 -opće odredbe za ugovore sklopljene na daljinu:

* svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovom članku Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od četrnaest dana;

* u slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji , rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed;

* ako je jednom narudžbom potrošač naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok iz stavaka 1.ovog članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Databel d.o.o. se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od četrnaest (14) dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora.

 

 

Prijava reklamacije za robu kupljenu u web trgovini se vrši putem e-mail-a info@localhost. Prijava reklamacije treba sadržavati ispunjeni Obrazac za prijavu online reklamacije te fotografije oštećenja/nedostataka.

Kupac kao potrošač u smislu ZoZP-a je dužan pismeno obavijestiti prodavatelja o vidljivim nedostatcima, najkasnije 2 mjeseca od otkrivanja istih. Kod skrivenih nedostataka, odn. nedostataka koji se nisu mogli otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja robe, rok za obavijest o tim nedostatcima iznosi 2 mjeseca od otkrivanja istih, a prigovori se prihvaćaju najkasnije u periodu 12 mjeseci od preuzimanja robe, osim kod proizvoda s produženim jamstvom 5 godina kako je navedeno u jamstvenim uvjetima.

U slučaju da su nedostatci posljedica nestručnog puštanja u rad, upravljanja, skladištenja, održavanja ili drugih nestručnih zahvata kupca, prodavatelj ne snosi odgovornost. Takve nedostatke, kao i nedostatke nastale nakon isteka jamstvenog roka, prodavatelj će otkloniti po nalogu kupca u skladu s tada važećim cjenikom servisiranja

 

Kupac ima mogućnost podnošenja pisanog prigovora putem elektroničke pošte na info@localhost. Prodavatelj je dužan u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

 

Svi ostali uvjeti prodaje koji nisu regulirani zakonom o zaštiti potrošača-Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, vrijede opći uvjeti Adjumente, objavljeni na našoj web stranici.

Svi zakonski propisi, obveze i prava za ophođenje s osobnim podacima, važeće pravo, pridržaj prava te kontakt osoba/voditelj obrade osobnih podataka, nalazi se u općim uvjetima (OUPII) Databel d.o.o., X Vrbik 4, 10000 Zagreb.

 

Call Now Button